Razem dla sportu, turystyki i regionu - Sieć na rzecz produktu Granitowego Szlaku
- Szczegóły
W dniu 9 sierpnia na hipodromie 14-go Pułku Ułanów Jazłowieckich w Morawie swoje potrawy zaprezentowała Restauracja „Pod Rumakiem”. Potrawa regionalna kotlet schabowy po polsku z zasmażaną kapustą z kminkiem otwierała festiwal smaków. Degustowane były oryginalne śledzie w śmietance z truskawką, babeczki nadziewane tuńczykiem, tortilla ze szpinakiem, koreczki owocowo- warzywne, deserki z jeżynami.
Potrawy cieszyły się wielkim uznaniem, a wiele z nich swoją oryginalnością zasługuje na miano regionalnych. Do degustacji zostali zaproszeni miedzy innymi czołowi działacze jeździeccy z Dolnego Śląska.
Godziny Otwarcia
Biuro czynne:
- w poniedziałki, wtorki i czwartki od godz. 7.15 do godz. 15.15,
- w środy od godz. 7.15 do godz. 17.15,
- w piątki od godz. 7.15 do godz. 13.15.